Resultatet af retssagen mod Pokemon Go

Resultatet af retssagen mod Pokemon Go

Niantic, som står bag både Pokemon Go, Ingress og Wizards Unite, har været involveret i en retssag siden 2016, hvor de blev stævnet for at få fjernet Pokestops og Gyms der ligger tæt på privat ejendom.

Udgangspunktet var utilfredse naboer til populære Pokestops og Gyms, som var utilfredse med placeringen på, eller tæt på privat ejendom.

Resultatet af retssagen er at Niantic har fået en række påbud son du kan læse om herunder. Selvom sagen umiddelbart omhandler USA, menes der at reglerne kommer til at gælde over hele verden.

40 meters reglen

Niantic skal gøre det muligt at fjerne alle POI’er (Pokestops og Gyms) der ligger indenfor 40 meter af private hjem. Dette skal gøres såfremt ejeren af det private område ønsker det.

De 40 meter passer nogenlunde med den afstand man kan stå fra et POI og stadig nå det.

Bemærk at reglen kun gælder for enkeltfamilie-huse og dermed ikke lejlighedområder og rækkehuse hvor man typisk har fællesarealer.

Overhold lukketider

Det er ikke så brugt her i landet, men i USA lukker parker ofte om natten og nu skal Niantic lukke ned for gyms og stops når parken lukker.

Dette er også kun i tilfælde hvor ejere eller administratorer af parkerne ønsker det.

I Danmark kunne det være steder som forlystelsesparker eller indkøbscentre hvor man ikke vil have spillere til at trænge ind for at spille udenfor åbningstiden.

Flere advarsler

Niantic skal også give flere advarsler i spillet om at man skal respektere omgivelserne. F.eks. som når man åbner spillet og senere også når man starter et raid, skal der komme en advarsel.

Forbedre OPR

OPR er godkendelsesprocessen til nye POI’er og der skal der også fremover være mere styr på at reglerne overholdes. Vi foreventer at der bliver lavet en lille 40m cirkel på skærmen når man indsender eller godkender et POI, men vi ved endnu ikke noget om hvordan dette bliver implementeret.

Det er endnu svært at have et overblik over hvad det kommer til at betyde for os spillere og de stops og gyms der findes allerede, men der er risiko for at dem der ligger i nærheden af private hjem kan fjernes fremover.

Vi håber naturligvis at det kun bliver grundejerne der kan fjerne et POI så man ikke kan bekrige hinanden på denne måde ved at fjerne hinandens gym der står tæt på hjemmet.

Back To Top