Sådan sikrer du at dit Pokestop-forslag bliver godkendt

Sådan sikrer du at dit Pokestop-forslag bliver godkendt

OPDATERET 2/11-2019

Eftersom det nu er muligt for spillere der har nået level 40 at indsende mulige Pokestop eller Gyms, er der nogle ting du skal vide før du går i gang. Hvis du venter på at Pokemon Go trænere får lov til at vurdere forslag, er denne guide også værd at læse igennem.

Det er nemlig ikke alt der bliver godkendt og selv gode forslag kan blive afvist af forskellige grunde. Følg derfor denne guide til hvordan du gør dit forslag så godt som muligt.

Først lidt baggrundsinfo

Dem der sidder og vurderer forslag er Ingress-spillere der har nået level 12 eller højere. Når man har nået denne milepæl kan man blive medlem af Niantic Wayfarer (tidligere Operation Portal Recon) og vurdere forslag. Det har tidligere kun været Ingress-spillere på level 10 eller højere der har kunnet indsende forslag. I realiteten kan et medlem af Wayfarere godkende lige så tosset han eller hun vil, men det kræver enighed blandt mange spillere og fra begge hold (der er kun to hold i Ingress) for at et forslag bliver godkendt eller afvist.

Desuden bliver man belønnet for at være enige med flertallet når man vurderer forslag, så det gør at det f.eks. ikke kan betale sig at f.eks. godkende alle forslag.

Med det på plads kan vi gå videre til hvad du kan gøre for at få dit forslag godkendt.

Tjek at der er plads til et nyt Pokestop eller Gym

Der er regler for hvor mange Pokestop eller Gyms der kan stå i et bestemt område. Det fungerer ved at Niantic har inddelt verden i to slags felter. Disse kaldes s2 celler og dem vi skal bruge er level 14 og level 17 celler.

I billedet herunder er de blå felter level 14 celler og de røde er level 17 celler. Du kan se disse info på https://www.pogomap.info/. Tryk på Settings – Visual og vælg Level 14 & 17 under S2 cells. Vær opmærksom på at brugerne selv skal indsende Pokestop og Gyms til pogomap, så alle vil formentlig ikke være der. Brug i stedet cellerne til at tjekke lokationen før du sender ind.

Level 17 celler bruges til at bestemme om der er plads til et nyt stop og level 14 celler bruges til at afgøre hvor mange stop og gyms der bliver oprettet.

I hver Level 17 celler kan der kun være ét gym eller stop. Sørg derfor for at dit forslag ikke ligger i en celle hvor der i forvejen er et stop eller gym. Der kan faktisk ligge flere stops eller gyms i samme celle, men disse skal først oprettes i sin egen celle og derefter flyttes. Flytning sker lige pt. kun fra Ingress.

Hvis der er flere stop i en level 14 celle, bliver et eller flere af dem til gyms. Hvis der f.eks. ligger mere end et stop i cellen, bliver ét af dem til et gym. Hvis der ligger mere end 5, bliver to af dem til gyms osv.

Præcis hvilke stops der bliver til gyms, afhænger af hvor mange likes den pågældende portal har fået i Ingress, samt hvor mange billeder der er tilføjet. Flest likes og billeder giver et gym og dette er ikke noget man kan se nogen steder i Pokemon Go.

Kan jeg indsende et EX-gym?

Kortet i Pokemon Go er baseret på OpenStreetMap og hvis et gym står i et område der er karakteriseret som et rekreativt område som f.eks. “Park”, kan det blive til et EX-gym med tiden. Tjek nærmere på https://www.openstreetmap.org.

Læs retningslinjerne

Det lyder simpelt, men folkene fra Wayfarer får virkelig mange dårlige forslag og det går udover vores lyst til at udføre arbejdet. Det kan godt være at det er sjovt at indsende din sofa eller haveskulptur som forslag, men det bliver afvist med det samme og er spild af tid der kunne være brugt på at godkende gode forslag.

Det er værd at vide at en del af de stops og gyms der er derude er godkendt efter gamle regler. Du kan derfor ikke bruge nuværende eksempler på at vurdere hvad der vil blive en god kandidat.

Derudover er en del stoppet med at vurdere forslag fordi mange af dem er blevet så ringe.

Tjek Google Maps og Street View

Det kan være at nogle af dem der skal godkende dit forslag sidder flere hundrede kilometer væk, så de skal kunne se at det skilt du har indsendt virkelig står hvor det er angivet til at stå. Wayfarer-folkene har to værktøjer til dette, nemlig luftfoto fra Google og Street View. Hvis dit forslag ikke er synligt på disse, bliver det afvist.

Her kan du selv uploade billeder med Google Maps-app’en og Street View app’en. Typisk vil billederne være tilgængelige på tjenesten dagen efter.

Det jeg selv plejer at gøre er at oprette et sted på Google Maps og indsende et almindeligt billede. Herefter indsender jeg et street view billede og tilføjer stedet jeg selv har oprettet til billedet.

Hav tålmodighed

Det er stadig den samme gruppe spillere der skal vurdere forslag, men der kommer mange flere forslag end tidligere nu hvor Pokemon Go spillere kan indsende. Derfor kan der gå lang tid før dit forslag bliver vurderet. Indsend helst ikke stedet igen før du har fået et svar.

Fortæl også gerne dem du spiller med at du har indsendt et bestemt sted så vi undgår at flere indsender samme forslag.

Det er vigtigt at huske at det er spillere og ikke Niantic selv der vurderer forslag, der kan være meget forskel på hvor mange der er i forskellige områder og hvor travlt de har med andre ting.

Spil de sikre kort

Mange Wayfarer-folk er trætte af legepladser, men der er et af de steder der er lettest at få godkendt. Herunder er en liste af steder der næsten altid bliver godkendt.

  • Legepladser
  • Boldbaner / Stadions
  • Sportshaller / Klubhuse
  • Kulturinstitutioner som museer, kulturhuse osv.
  • Offentlige skulpturer

Steder som bliver afvist

  • Steder der står på privat grund.
  • Forslag som er mere end få meter fra hvor f.eks. statuen står.
  • Skoler eller steder der står på skolens område.
  • Naturskabte steder
  • Steder der kan forstyrre en politistation, redningsstation eller hospital.

Dette var nogle af de bedste råd jeg har som Ingress-spiller. Jeg håber at du kan bruge dem og at du selvfølgelig kun vil indsende gode forslag 😉

God fornøjelse derude!

One thought on “Sådan sikrer du at dit Pokestop-forslag bliver godkendt

Comments are closed.

Back To Top