Krigen mellem Pokemon Go og Ingress spillere

Krigen mellem Pokemon Go og Ingress spillere

Der opleves ofte uenigheder mellem spillerne af de to AR-spil Pokemon Go og Ingress og det kan næsten ikke undgås når to forskellige spil deler den samme “spilleplade”, som vi kan kalde netværket af Pokestops omkring os.

Det er der nogle helt klare grunde til, og det kan du læse om herunder:

Vidt forskellige spil

En portal i Ingress bliver til et pokestop eller gym i Pokemon Go (med enkelte undtagelser). Spillene er forskellige, og hvor det gælder om at besøge så mange pokestop og gyms som muligt i Pokemon Go, er det noget anderledes i Ingress.

Ingress handler om at lave links mellem portaler(det der er pokestops og gyms). Når man har lavet links mellem 3 portaler i en trekant får man ejerskab over det område eller felt. Der er så to måder at få point på i Ingress:

  • AP (Action Points) er personlige point som man får når man udfører en handling i spillet, f.eks. overtage en portal eller lave et link. Disse point kan sammenlignes med XP og tæller med i hvilket level man befinder sig i.
  • MU (Mind Units) er point som holdet får (der er to hold, blå og grøn) afhængigt af hvor store felterne er og hvor de ligger.

Det betyder at det ikke nødvendigvis er godt at have mange portaler tæt sammen, men nogle længere fra hinanden som man kan lave større felter imellem. F.eks. er det svært at lave store felter i de større byer fordi der simpelhen er “for mange” portaler.

Nye portaler eller pokestop

I lang tid har det være Ingress-spillere der har foreslået og godkendt nye portaler og disse bliver så overført til Pokemon Go. Når man når level 10 kan man indsende og ved level 12 kan man være med til at godkende efter man har bestået en kort prøve.

Efter at Pokemon Go spillere i level 40 har fået adgang til at indsende forslag til nye portaler/pokestops, er der kommet meget mere pres på dem der sidder og godkender forslag. Hvor der før var ca. en uges behandlingstid er der nu flere måneder nogle steder.

Fordi Niantic ikke har tilladt Pokemon Go spillere at godkende forslag, har Ingress spillerne ekstra travlt og nogle dropper det helt af flere årsager.

Den største årsag er at der er for mange useriøse forslag. Det var der også før, men det er eksploderet nu, hvor spillere indsender alt fra hjemmelavede skilte til et æbletræ i haven. Disse forslag kan ikke bare afvises, men man skal give en grund ved hvert forslag.

Møgunger og gamle sure mænd

Det skaber krig mellem spillere af de to spil, hvor Pokemon Go spillere bliver set på som møgunger der bare vil have et pokestop derhjemme og Ingress spillerne bliver set som de sure gamle mænd som bare afviser alle nye pokestop.

Jeg er selv både Ingress- og Pokemon Go spiller og er med i gruppen der godkender forslag. I min statistik kan jeg se at 428 af de forslag jeg har stemt på er blevet godkendt og hele 337 er blevet afvist. Det er ret mange spillere der har brugt tid på noget som bare er blevet afvist.

Derfor opfordrer jeg til at læse reglerne for nye pokestop som du kan læse ved at klikke her (engelsk)

Du kan også læse lidt om det på dansk i artiklen her

Vær gode ved hinanden derude og husk at de andre spillere også er…spillere.

Back To Top