Derfor er det så vigtigt for børn at lege

Derfor er det vigtigt for børn at lege

Derfor er det så vigtigt for børn at lege

Derfor er det vigtigt for børn at lege

Leg er noget af det mest fantastiske, man som barn kan forestille sig. Fantasien får frit løb og venskaber formes. Leg er livsnødvendigt for ethvert barn og dets udvikling.

Du kan her læse mere om, hvad der gør leg så vigtigt for alle børn.

Leg er barnets måde at være i verden på

Børn og dyreunger har specielt én ting tilfælles: de bruger leg som forberedelse på voksenlivet. Leg gør det nemlig muligt for både barnet og dyret at opdage og udforske sig selv og den verden, de lever i.

Når børn leger, vil de opleve en række følelser som glæde og begejstring, men også fortvivlelse og frustration. At følelserne får lov at komme frem, gør legen til en central del i barnets dannelse, læring og mentale udvikling.

Derudover udvikler barnet sig socialt, fordi det lærer, hvordan man samarbejder og begår sig blandt andre. Leg har altså rigtig stor betydning for barnet.

Legetøj styrker barnets udvikling og trivsel

For børn kan alle situationer og alle genstande blive brugt i en leg. Det er det fantastiske ved børns store fantasi. Selvom de kan anvende alverdens remedier i legen, er legetøj til børn slet ikke ubetydeligt.

Legetøj, der passer til børnenes alder, styrker deres motorik, øger deres kreative evner, stimulerer hjernen og understøtter deres sprog.

Når børn leger, giver de ofte deres figurer eller dukker navne og får dem til at føre samtaler. Med det genskaber børnene situationer, de har observeret hos andre eller set i fjernsynet.

Gengivelsen med legetøjet bidrager dermed til læring om sociale normer og er med til at skabe rigtig gode rammer for barnets trivsel og sunde udvikling.

Du behøver ikke at købe det dyre legetøj

Legetøj kan være dyrt, og prisen kan selvfølgelig godt hænge sammen med kvaliteten. Men du behøver slet ikke at bruge en formue på legetøj. Billige modeller kan nemlig være lige så gode og underholdende for barnet.

Det er vigtigt at huske på, at barnets fantasi udgør langt størstedelen af selve legen, og at legetøjet blot er med til at styrke den. På den måde har prisen ikke altid noget at gøre med, hvilket legetøj der er godt og kan stimulere og udfordre barnet.

Når det er sagt, er kvalitet altid noget, der er er værd at tænke over. Barnet kan få rigtig mange gode timers leg ud af et godt og robust stykke legetøj. Holdbarhed er derfor en god ting at overveje, når du køber legetøj til dit barn.

Back To Top